HandelVitaal.. onderweg naar de gezondste streek

Jantine van den Boom

Ik word geïnspireerd door het gedachtegoed van transitieprofessor Jan Rotmans, die een toekomst schetst waarin we weer op lokale schaal met elkaar gaan samenleven, werken en zelfvoorzienend worden. Als dé manier om uit de verschillende crises te komen die dit tijdperk kenmerken. Ik merk dat veel mensen zich machteloos voelen als het gaat om de grote problemen van de klimaatcrisis, de landbouwcrisis, de energiecrisis, de economische crisis en noem maar op.

Relatie het HandelVitaal:

Wat ik mooi vind aan Handel Vitaal is dat we samen het heft weer in eigen hand nemen, dat je zélf iets kunt doen dichtbij huis om een bijdrage te leveren aan een vitalere leefomgeving. Voor de huidige en de toekomstige generaties. Dat geeft hoop, energie en veel positiviteit. Precies wat nodig is in deze tijd als je het mij vraagt.

Neemt deel namens (organisatie):

In het dagelijks leven werk ik als directeur-bestuurder van Bibliotheek De Lage Beemden en coach van hoogbegaafde vrouwen. Rode draad? Altijd bezig met groei en ontwikkeling van mensen. Als zij floreren, groeit hun omgeving mee, is mijn overtuiging. Ik zet graag het netwerk en de faciliteiten van de bibliotheek, en mijn bestuurlijke ervaring in voor Handel Vitaal.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org
HandelVitaal is een lokaal burgerinitiatief zonder rechtspersoonlijkheid. Voor handelingen die een rechtspersoon vereisen, is er een samenwerking met Innovatiehuis De Peel
Handel is een dorpje in de noordwesthoek van de Peel.