HandelVitaal.. onderweg naar de gezondste streek

MANTRA

Is deel van een groot landelijk onderzoek naar de relatie tussen klimaatverandering en menselijke gezondheid.
Voor het MANTRA-onderzoek zijn drie landelijke gebieden geselecteerd. Het gebied rondom Handel en Huize Padua, begrensd door de gemeentegrenzen van Boekel en Gemert-Bakel, is daar één van.

Er zijn ook drie stedelijke gebieden geselecteerd. Dat onderzoek vindt apart plaats.

MANTRA-onderzoek

Aan het MANTRA-onderzoek zijn drie universiteiten verbonden: Universiteit Maastricht, Radboud-universiteit in Nijmegen en de WUR in Wageningen.

Welke oplossingen zien bewoners?

Om te weten wat bewoners willen en waar ze tegenaan lopen wordt een 'Utopoa-methodiek' gevolgd. Deelnemers gaan samen op reis om te ontdekken hoe ze hun leefwereld het liefste ingericht zien en hoe ze het beste kunnen omgaan met de dreigingen van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit.

Dat betekent dat we als inwoners samen onze toekomstdromen gaan bouwen én realiseren! Doe je mee?

HandelVitaal, onderweg naar de gezondste streek

Het doel van HandelVitaal om lokaal te komen tot de meest gezonde streek voor mens, dier en natuur was aanleiding voor de onderzoekers om deze streek te kiezen.

HandelVitaal is blij met het onderzoek en de mogelijkheden die het Utopia-proces biedt.
Het Utopia-proces start in april en loop tot in oktober.

Waarschijnlijk wil je daar heel graag aan meedoen. En dat kan! Ook als je niet in Handel of Huize Padua woont maar er wel bij betrokken bent. Bijvoorbeeld als gemeente- of provinciaal ambtenaar of als werknemer van - bijvoorbeeld de GGZ-instelling Huize Padua.

Je kunt je wens om deel te nemen kenbaar maken door een berichtje te sturen.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org
HandelVitaal is een lokaal burgerinitiatief zonder rechtspersoonlijkheid. Voor handelingen die een rechtspersoon vereisen, is er een samenwerking met Innovatiehuis De Peel
Handel is een dorpje in de noordwesthoek van de Peel.