HandelVitaal.. onderweg naar de gezondste streek

Achtergrondinformatie

We leven in een bijzondere tijd. Als mensen ontdekken we dat we het klimaat en de natuur niet naar onze hand kunnen zetten. Naarmate we meer weten, wordt steeds duidelijker dat gezondheid, klimaat, ecosystemen zéér complexe samenwerkingsvormen waarin heel veel factoren tegelijk een rol spelen.
En tegelijk ontdekken dat we volledig afhankelijk zijn van klimaat en natuur.
Als je bedenkt dat we als mensen niet de natuur gemaakt hebben, maar dat de natuur ons gemaakt heeft, is het eigenlijk heel logisch dat we van afhankelijk zijn van de natuur.

Sinds kort hebben we wel in de gaten dat we de natuurlijke dingen kunnen ontregelen of beschadigen, maar dat herstellen niet 'een fluitje van een cent is', maar dat we dingen niet zomaar kunnen 'maken'. We kunnen hooguit gunstige omstandigheden creëren en (daarna) geduld hebben.

Vitaliteit: ondanks flinke schade (een stuk ertussenuit) tóch weer aan elkaar groeien.

Als HandelVitaal willen we acties in gang zetten die ons helpen zien met welke dingen we ons leven en onze leefomgeving gezonder, vitaler kunnen maken.
Daarnaast verzamelen we informatie en proberen we handvatten bieden om zelf aan de slag te gaan.
De verzamelde informatie zetten we op onze (deze) website.

Verder kijken?

klik hier

Verdieping

Vitaliteit

Wat is dat? Lees er hier meer over.

Energie

We hebben het hier niet de energie uit windmolens of kolencentrales, maar levensenergie en energie van de Aarde. Wat is dat en hoe kan die verstorend werken? Hier lees je er meer over.

Sensitiviteit

Dingen (aan)voelen. Hoogsensitiviteit (veel) meer waarnemen en voelen dan de gemiddelde mens. Lees hier wat het is, maar ook hoe je er flink last van kunt hebben.

Bodemvitaliteit

We leven op de buitenschil van de Aarde. Daarop vindt alle leven plaats. Dat leven is afhankelijk van een bodem waarop en waarin dingen kunnen groeien. Maar wat is eigenlijk een gezonde, vitale bodem? Je leest er hier meer over.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org
HandelVitaal is een lokaal burgerinitiatief zonder rechtspersoonlijkheid. Voor handelingen die een rechtspersoon vereisen, is er een samenwerking met Innovatiehuis De Peel
Handel is een dorpje in de noordwesthoek van de Peel.